O.-L.-Vrouw van Bijstand

Als je ooit wilt huwen… doe het in oktober want de twee huwelijken die op rechteroever de bijna afgelopen maand plaatsvonden, genoten beiden van een zalig herfstzonnetje. Al had men begin vorige week aanvankelijk minder romantisch weer voorspeld, toch was de zon vorige zaterdag van de partij toen de groen-witte Bristolbus met Petra Elskens en Bart Van Durpe en hun directe verwanten het plein voor onze kerk van Mijlbeek opreed. Het bruidpaar had in hun suite ook hun twee zoontjes Lucas en Louis, respectievelijk 11 en 9 jaar jong, met zich mee. De stoelen in de kerk waren versierd met witte gerberas terwijl het nichtje van de bruidegom bij de intrede ‘Annie’s song’ van John Denver vertolkte. Het werd een opgewekte viering waarin de 43-jarige bruidegom en de bijna 47-jarige bruid elkaar trouwe liefde beloofden voor de rest van hun leven. We hopen dat deze stap dit echtpaar een stuk gelukkiger dan voorheen maakt en dat ook hun beide zonen en verwanten zich gedragen mogen weten door deze huwelijksbelofte. We wensen Bart en Petra, die aan de Anjerstraat nr. 22 in Hofstade wonen, alvast een liefdevol huwelijk aan elkaars zijde toe.

 

Gouden huwelijk

Vorige zondag, 2 september, was het precies dag op dag een halve eeuw geleden dat Rita Cools en Jozef Van Caekenberge in het huwelijk traden. Dat wilden ze in alle bescheidenheid vieren door hun deelname aan de zaterdagavondviering in onze Sint-Paulus en Onze-Lieve-Vrouw ter Rozenkerk waar ze ook baden voor hun ouders en grootouders en allen die hen als gehuwden hebben gesteund en ondertussen zijn overleden. Natuurlijk wou onze geloofsgemeenschap dit gouden paar van harte haar beste wensen aanbieden, wensen en gebeden samengebald in een bonte ruiker bloemen. Te meer dat Rita al jaren lid is van de parochieploeg en tot dit jaar jonge mensen heeft begeleid op weg naar het ontvangen van het vormselsacrament en daarbij altijd in alle stilte de logistieke ondersteuning van haar wederhelft genoot. Een onverwachte foto met enkele van de aanwezige kinderen en kleinkinderen vereeuwigt dit heuglijke moment. Nog vele gouden jaren samen, beste Rita en Jozef en dank voor jullie gewaardeerde en trouwe inbreng binnen onze parochie!

 

Petra De Bruyn en Marc Pagnoul besloten om op de slotdag van de oogstmaand van dit jaar in het huwelijk te treden nadat ze elkaar ruim 17 jaar terug leerden kennen en als collega’s in het bankwezen tot de ontdekking kwamen hoe ontzettend rijk iemand wel is wanneer hij of zij een ‘soulmate’ heeft gevonden die met hem of haar door de goede en kwade dagen van het leven wilt. Omdat Petra nog al wat herinneringen aan Mijlbeek heeft, hier ooit het vormselsacrament ontving en haar medewerking aan het jeugdkoor van weleer verleende, én ondertussen opnieuw in dit stukje Oilsjt is ingeburgerd dankzij haar lidmaatschap van onze koninklijke toneelgilde ‘Hoger Op’ werden ze voor de burgerlijke overheid man en vrouw in het voormalige stadhuis van Ninove, maar zochten ze het toch liever iets ‘hoger op’ om hun kerkelijke huwelijksbelofte uit te spreken. Ook al was het vrijdagnamiddag heelwat vrienden en bekenden uit onze toneelkring wilden getuigen zijn van de bevestiging van deze huwelijksband. Het werd een viering ‘met een vleugje humor en soms dan ook weer sérieus’ zoals het bruidspaar op de allerlaatste bladzijde van hun huwelijksviering noteerde. We wensen Marc, geboren en getogen in Ganshoren, en Petra, die ’s anderendaags een jaartje ouder en ja… zelfs veertig werd, heel veel vreugde als man en vrouw aan elkaar zijde toe, tot geluk van hun ouders en kinderen.

 

Op zaterdag 14 juli - toen iedereen tegen de klok van 16.00 uur uitkeek naar wat de Belgen zouden presteren tegen de Engelsen in de strijd om de derde plaats op het Wereldkampioenschap voetbal in het Russissche Moskou - werd het voor de vrienden, collega’s en verwanten van Kevin De Dier en Shana Bocchi om 15.00 uur reeds verzamelen geblazen om getuige te zijn van het huwelijksverbond tussen deze man en vrouw. Kevin is afkomstig uit Ninove en werkzaam in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis. En zowel bruid als bruidgem mogen over enkele weken hun 27ste verjaardag vieren. Omdat ze van de valkerij houden, droomde dit huwelijkspaar ervan om hun ringen te laten aanvliegen door de kerkuil Pacha, maar die had er blijkbaar op die bloedhete nationale feestdag van Frankrijk helemaal geen zin in. Hoe dan ook… we wensen Kevin en Shana die aan de Binnenstraat nr. 361 hun optrek hebben een liefdevolle toekomst en nog heel veel gelukkige jaren toe.  

 

Vorige zaterdag hadden we in onze kerk van Mijlbeek voor de vierde keer in de loop van het jaar 2017 een huwelijksviering: Vanessa De Troch en Bjorn De Jaeger besloten na zoveel jaren samen wonen om hun liefde te laten uitgroeien tot een levensengagement en een duurzame belofte.  Misschien omdat de bruid op de eerste schooldag veertig werd en de bruidegom in de lente van volgend jaar 38…  Ook al zagen de weersvoorspellingen er niet zo bijster goed uit en kregen we in de loop van de ochtend nog enkele regenbuien over ons heen, toch kon dit echtpaar en zijn verwanten tegen de klok van 14.30 uur zonder paraplu’s in de hand op het Onze-Lieve-Vrouwplein hun opwachting maken.  We hopen en bidden dat het Vanessa en Bjorn - die een dochtertje Evelien hebben – goed heeft gedaan om hun liefde en toewijding hardop onder woorden te brengen in onze biddende aanwezigheid.  Onze aandacht en tedere bescherming, onze steun en ons gebed hebben ze alvast voor de tijd die komt.  Mocht dit kersverse echtpaar aan de Lambrechtstraat nr. 11 een gezegende toekomst tegemoet gaan, geborgen bij elkaar, onder Gods hand.  Onze oprechte gelukwensen!

 

Dinsdagnamiddag 13 december, een datum met een voor hen bijzondere betekenis, sloten Jessica De Smet en Eric Nevejans die aan de Moorselbaan nr. 587 bus 3 wonen een christelijk huwelijksverbond.  En dat één week en één dag nadat in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis hun dochtertje Louise was geboren.  We wensen de bruid, actief als verzorgster in het woon- en zorgcentrum ‘Lakendal’ en de acht jaar jongere bruidegom, koetswerkhersteller van beroep een zorgzame toekomst zonder al te veel blutsen toe!  Tijdens de huwelijksviering werd de kleine Louise ook gedoopt.  ‘Een troopje (trouw + doop)’ doen’ heet dat tegenwoordig.  We wensen het bruidspaar en hun pas gedoopte dochtertje alvast een liefdevolle toekomst toe.

 

Onder een warempel erg zwoele temperatuur kwamen Birte Buydens en Michaël Cornand vorige zaterdag even voor drie met de pompier van ‘AKV de droeve apostelen’ naar onze kerk gereden om er hun liefde te laten uitgroeien tot een huwelijkssacrament.  Met het gedicht van Hans Andreus ‘Vertel het aan geen mens’ en Jezus’ oproep uit het Johannesevangelie ‘Blijf in Mijn liefde’ werd in de viering meteen de toon van een christelijk huwelijk gezet.  We wensen dit echtpaar dat aan de Geldhofstraat nr. 114 woont en sinds september vorig jaar een dochtertje Marieke heeft, alvast een liefdevolle en zorgzame toekomst toe.  Dat in hun liefde voor elkaar in zwoele en ijskoude dagen een glimp mag te zien zijn van Gods vaderlijke liefde voor de mens in en doorheen Jezus van Nazareth.  Altijd welkom in onze kerk, beste Birte en Michaël en weet jullie als gehuwden geroepen om blije apostelen, blije getuigen van Jezus te zijn.  Geniet nog vele jaren als echtgenoten van elkaar en van het leven.