Solidariteit

Herdersem is altijd al een bruisende gemeente geweest met veel verenigingen en veel activiteiten. Denken we maar hoe fantastisch Sint-Antoniuskermis in januari is geweest. Je voelde echt de verbondenheid tussen de dorpsbewoners.
In deze moeilijke tijden van Corona, kan het dan ook niet anders dat de verbondenheid nog meer zichtbaar wordt. Buren doen boodschappen voor elkaar, bellen mekaar al eens vaker op of sturen een berichtje naar elkaar.
Via de media kwam de oproep om onze solidariteit met de hulpverleners, verpleegkundigen, en alle andere mensen die zorg dragen, te tonen om 20.00 uur iedere avond door op straat te komen en te applaudisseren. Deze oproep wordt in Herdersem goed opgevolgd, zeker op de Grote Baan, Kouterbaan en Middenweg kan je om 20.00 uur muziek horen en komen de buren luisteren en applaudisseren. De kerkklokken worden ook speciaal om 20.00 uur geluid iedere dag.
Het is mooi om te zien hoe in deze moeilijke tijden iedereen zijn steentje bijdraagt om de sfeer onder de buren te bevorderen en Herdersem te behouden als een levendige en bruisende gemeente. Draag zorg voor elkaar.