Thuisgebonden bidden en vieren in coronatijden

De coronacrisis toont ons ook meteen aan dat de hedendaagse ‘sociale media’ en communicatiemiddelen toch ook kansen tot blijvende verbondenheid met elkaar en onze christelijke gemeenschap in Vlaanderen biedt:

- zo kan men op zondag in livestream de eucharistie meevieren met de parochie van Gent-West (www.gentwest.be), met de Sint-Livinusparochie in Herzele en Houtem (www.kerknet-heilige-Livinusparochie-Herzele-Houtem) en met de Antwerpse bisschop Mgr. Johan Bonny. Op weekdagen gaat de bisschop van de Scheldestad trouwens om 17 uur voor in een gebedsmoment, voorafgegaan door door praktische info voor kerkverantwoordelijken, de stand van zaken in het bestrijden van het coronavirus en een stukje Bijbeluitleg (www.kerknet.be/bisdom-Antwerpen) onder de titel ‘vieren met de bisschop’. Een echte aanrader! De dagelijkse eucharistieviering is ook via Youtube te beluisteren onder de titel ‘De kathedraal’.
- ook op Radio Maria (www.radiomaria.be) kan men van maandag tot en met zaterdag om 09.00 uur en op zondag om 10.00 uur terecht om zich te laten inspireren in het gebed en de eucharistie mee te vieren.