Hey, goeie dag jij…

We maken bijzondere tijden door, ongezien, ongehoord. Ik moet het u al niet meer zeggen of schrijven. Voor wie over geen computer beschikt of met de zogenaamde moderne media ‘niet mee is’, krimpt het aantal sociale contacten nog intenser dan bij anderen. Wat anders zo gewoon en vanzelfsprekend was, is het sinds vorige week al lang niet meer: afstand bewaren, niet zoenen, geen handdruk geven. ‘Verplicht huisarrest… Alleen nog met de ellebogen werken, maar dat doen we misschien anders ook al, wie weet?

Toch hou ik er aan om je langs deze weg te zeggen en je te laten aanvoelen dat ik aan je denk en dat je deel uitmaakt van mijn belangstelling, pastorale zorg en gebed. Zeker nu we aan den lijve ondervinden wat ‘quarantaine’ en ‘afzondering’ in ons leven van elke dag zijn gaan betekenen.

We laten onze kerken die anders over dag open zijn ook nu open om de zeldzame voorbijgangers een spirituele waterput aan te bieden, om er even op adem te komen en uit te rusten, hun zorgen tegenover God uit te spreken, ja misschien te bidden…

Maar misschien geraak jij zelfs in dat kerkgebouw niet. Precies daarom dit bescheiden signaal van ‘leven’, van ‘verbonden leven’ in alle eenvoud en stilte, maar toch oprecht. Heb je nood aan een babbel, goesting om een mop te vertellen of wat dan ook dat van op afstand kan, kan ik voor jou één of andere boodschap doen… bel me gerust. Mijn contactgegevens kan je onderaan deze bladzijde lezen. Alvast heel veel goed moed toegewenst en al trekt er de komende dagen nauwelijks een levende ziel jouw voordeur open… durf geloven dat je toch niet alleen bent… ‘You’ll never walk alone’ heet dat in het bekende Engelstalige liedje! 

Tot binnenkort, 

 

Omdat lachen belangrijk blijft…
Wanneer de priester het karig gevulde collectemandje bekeek, richtte hij zich naar de mensen in de kerk en zei: ‘Ik heb altijd beweerd dat de armen in de kerk graag werden gezien. Als ik nu de inhoud van dit collectemandje goed en wel bekijk, zijn ze precies allemaal naar deze viering gekomen…


Pastoor Peter, 053/21.30.52 of 0476/40.66.76